Home


Wednesday, October 3, 2012

I choose to be a little bit low tech

Hari nie lepas kelas aku kekompleks pelajar UKM.
ada jual-jual disana, orang panggil PC fair, tapi aku rasa macam pasar pun ada juga.
senang cerita aku kesana nak beli mouse baru untuk laptop aku.
aku cari yang murah jer, last-last aku beli satu mouse harga RM18 jer. hehe

nak dibuat cerita aku pusing-pusing lama jugak la kat sana cari mouse murah nie.
last-last pilih kedai yang mula-mula aku cek.

abang salesman tu cakaplah nak apa kat aku.
aku jawab aku nak cari mouse.
beliau serta merta tunjukkan aku mana mouse sambil cakap
"nak yang mahal ke murah?"
memang aku nak yang murah jer lah. sebenarnya aku da nampak dah mouse yang aku nak so aku tenung jer mouse tu dari tadi.
abang salesman tu mmg nampak, lepas tu ckp lagi.

"sekarang orang tak pakai wayar dah, semua wireless jer"

aku terkejutlah juga. aku jawab lah balik

"buat apa nak beli wireless. mahal. elok jer yang ada wire"

aku amik terus ckp aku nak beli.

dalam cerita nie aku saja jer nak cerita yang bukan semua benda baru aku beli tambahan lagi aku nie bukan gila gadjet sangat. tambahan tak tahu menahu pun ada gadjet baru kadang kala

bukan semua benda baru itu baik bukan. ada kala benda yang lama itu lagi menyeronokkan
bukan sebab itu ke kita selalu compare childhood kita dengan budak sekarang?
sebab kita rasa benda yang lama itu seronok dan awesome!

No comments: