Home


Thursday, February 23, 2012

Makan Sarapan Weyh!

Semua orang sedia maklum betapa pentingnya sarapan pagi bukan sebelum buat apa-apa aktiviti, pada mulanya aku fikir sarapan ini penting sebab memang pentinglah konon dari aspek kesihatan dan bagai
tapi pada hari ini aku lebih memahami mengapa sarapan itu penting, 


untuk elak MALU dalam kelas atau tempat kerja woi!


haaa...mesti korang pelik baboon ni kan kenapa. nak tahu sebabnya? ini lah aku nak cerita






Untuk sem kali nie memang tak dapat elak lah kan, semua kelas aku start pagi-pagi buta, jam lapan dan mula kelas, yakni bermaksud sebelum jam 8 dah kene bangun dan bersiap la,
sebab dah biasa bangun lambat, justeru makan sarapan waktu makan tengahari jadi aku tak makan dan terus begegas ke kelas,




awal-awal belum hilang lagi mood cuti nie, so the face

anda pun sudah pasti alami masalah begini kalau tak sarapan jugakan, perut ada la bunyi sikit-sikit, tapi untuk aku kali ni memang malang lah, tahu-tahu la, mana nak kawal kalau perut nak berbunyi, tahan kentut boleh lagi, tahan perut nak menyanyi tak dapatkah, jadi dalam kelas perut aku bekeroncong sangatlah kuat benar!


"GRUUUUU~" jerit perut protest lapar!




Sumpah kuat, satu baris aku dengar, nasib yang duduk sama aku kawan kawan aku, kalau awek duduk sebelah kan dah mampus aku, tak laku seumur hidup karang.
tapi malu sungguh aku walupun dengan kawan-kawan, dah macam ada naga dalam perut aku weyh!

please kill me now~



itu lah, lain kali jangan ambil ringan pasal sarapan sangat penting kot, it's the meal of the day, kalau dah sarapan tak makan tengahari pun hidup lagi kot, tak sarapan nanti jadi lah macam aku, face palm muka sendiri jer woi~



Saturday, February 18, 2012

OC Light brown hair


the colour of the hair is different from one in Doodle Scratch

Friday, February 10, 2012

cakap soal cinta sebelum atau selepas

Hari ini punya khutbah cerita perihal benda hot bulan nie
kisah valentine's day...memang tak patut umat islam raih hari tu sbb hari tersebut merupakan hari bagi ornag christian merayakan kekalah islam
bagi yang baru tahu bertaubatlah..


itu bukan apa aku nak cerita sekarang, aku bukannya tahu menahu sangat hal agama, salah cakap nanti kan susah, jadi tanyalah ustaz kalau nak tahu lebih lanjut
aku aku nak sampaikan kali ni ada kait mengait dengan cinta la konon


tatkala khatib beri khutbah pasal remaja sekarang lalai bercinta aku mula la terfikir macam macam dengan otak geliga aku ni


aku ini da 21 tahun, dan selama 21 tahun ini lah aku memang tak pernah bercinta
bukan apa, leceh kot bagi aku cinta ni.


kebelakangan nie ada lah kawan aku kata pada aku


" bila kau nak couple pule hafiy??"


"kau dah kene ada couple weyh hafiy, aku dulu pun tak ada awek juga"


adik aku pun tanya benda sama juga


balik-balik aku jawab


"...............................entah"



aku tak ambil kisah sangat pun kalau aku tiada girlfriend tatkala semua orang ada couple
aku bukan rugi apa-apa sangat pun, untung pun ada mungkin
tapi masa dengar khutbah jumaat aku mula fikir situasi kalau aku couple dan situasi kalau aku dah kahwin
bila di bayangkan situasi dalam otak aku pilih situasi selepas kahwin


aku rasa cinta lepas perkahwinan  itu lebih indah lebih hangat dan segala bagai


manakala aku risau kalau bercouple dulu, cinta itu jadi hangat-hangat tahi ayam sahaja


itu pendapat aku, aku rasa aku mahu alami cinta selepas perkahwinan itu.






call me what you want, I am old fashioned kinda guy
so whatevs!