Home


Friday, October 29, 2010

the 'E' word

this is what I like to say now :






" E X A M  S U C K S ! ! " 




thank you~

Saturday, October 23, 2010

HC!

I have this conversation with a good friend of mine.
She was scoring some points to me on becoming someone I'd never came cross in mind I would be


She was guiding me into being a player


'HOT CASANOVA'


I burst out laughing all the way!
Who'd imagine I can take that tittle?
for real?! someone like me as a player of women..?


what is there for you to say? 
leave your comment(s)



by the way, thanks to Shana;


"Hai, nak kenal boleh?"


is not a pick up line. That's a start for Casanova wannabe
(which I cannot and doubt will be)




"casanova????!!"

Wednesday, October 20, 2010

Something about Kobe..

this is a dialog I heard during I am immersed in watching a TV drama series of 'how i met your mother'


Employer: ever heard of kobe beef before?


Marshall: only the most expensive beef in the whole world


Employer: yes, now have you ever heard of kobe..lobster??


Marshall: ?!(amazed and petrified)


Employer:it is a lobster feed with kobe beef


okay, now imagine that! Kobe beef is known of it luxury taste and also price as well
now imagine the term kobe plus all the luxury with it in a lobster!
that is like much much more expensive!


take note that non of this is allowed to be consumed b muslim
because kobe beef or even lobster is not halal due to they feed the cow beer to help it grow

Tuesday, October 19, 2010

What on Earth?!

Exam is drawing near and I was reading through the slide from my lecture
and damn I understand nothing from my reading
as if I never learn that before 
maybe at the moment my lecture were teaching I was suck into another dimension
or perhaps abducted by some alien passing by
okay perhaps that is just ridiculous, its my fault for not paying close attention


I end up making posts tittled Characterism inspired by my friend's photos


I really got to cut all this crap and continue with my studying
the exam is around the corner anyway


I'll continue Characterism of my other friends some other time
pray me luck in studying and my final exam
all the best for you too, the readers and people who will be sitting for exams soon enough.

Monday, October 18, 2010

Characterism (Irwan edition)

"indulgence"


"black and white"

Characterism (Fakhruddin edition)

"optimism"


"purification"

p/s;
Din, I borrow your picture. Since I got no idea to post what in my blog anymore
Mental block.....teet............!

Friday, October 15, 2010

menu McD

apa yang di jual di McD gerenti orang akan telan sahaja
sedap tidak sedap, sihat tidak sehat
itu lain cerita
yang penting McD

baru baru ini aku sudah merasa menu terbaru McD
iaitu Black Pepper Chicken McDeluxe 
(memang sedap, jujur saya katakan)

sekarang bayangkan
kalau McD keluarkan menu baharu mcm;
Sotong McDeluxe, Paru McDeluxe atau Chicken Pedal McDeluxe
orang tentu akan beli juga kan..?

apa kata buat Belacan chicken McDeluxe pulak McD?


semasa ke McD bersama member-member
(Fakhruddin, Hafeez, Irwan, Syafiq)
kami sempat buat menu baru

'Sprite-coke-mer'

menarik nama menu ini bukan?

ini adalah minuman campuran dari air bercarbonat Sprite, coke dan juga ramuan paling penting-creamer!
amaran orang yang minum ini mungkin akan mengalami kesan seperti; susah tidur, mimpi ngeri, jadi hyperactive(mcm saya), sedikit mereng dan mungkin sekali sakit perut memulas-mulas

jangan risau, itu la yang di katakan hang-over ringan :D


Wednesday, October 13, 2010

word of reason

"because we are friends!


there is no need for reasons!!"

Sunday, October 10, 2010

member

Semalam aku berpeluang untuk berjumpe dengan kawan lama dari sekolah rendah
kebetulan pula beliau berkawan dengan kawan aku di UKM
kebetulan lagi beliau mahu datang menjenguk kawan di UKM(kawan aku juge)


masa pulang dari dinner,
beliau sudah sampai di gate UKM dan tunggu di dalam kereta
aku membonceng atas motor kawan
berhentikan motor sebelah kereta beliau 
lantas cermin kereta diturunkan


kawan aku sapa beliau
kemudian aku pula menyampuk


"weh, hazriq! kenal aku tak?"


beliau perhatikan dengan lebih jelas, kemudian..


"eh! BABI! Hafiy!!!"

Wednesday, October 6, 2010

Make-up

ini adalah dialog anak saudara saya

hafiy : adik suka pakai make-up ker??

adik : aah. 


hafiy : kenapa?


adik : adik nak cantik


comel bukan?
tapi harap maklum anak saudara saya itu lelaki.



Monday, October 4, 2010

A visit to KFC...

Step up on the front counter is a friend of mine, he was prepared to make an order of what he wanted..

here what will the person working at the counter will usually say;

"welcome sir, would you like to eat here or take away?"

"I'll like to eat here" my friend replied

"okay, what would you have sir?" ask the cashier

then with confidence my friend gave the answer to him

"I WANT SNACK PLATE ONE PLATE!"



p/s;
to bad when we ate there that night there was no plate given at all
only a box like plate...
fuh fuh...
 

Digivole to...

semasa memainkan lagu di laptop dalam mode shuffle
sekali keluar lagu 'brave heart'
lagu Jepun 
aku memang gemar tonton cartoon
memang tidak dapat di sangkal lagi fakta itu

terbayang-bayang zaman muda
tidak terlepas menonton setiap episod
sanggup tunggu seminggu semata-mata hendak tahu apa jadi seterusnyer
sanggup bagun pagi-pagi


seringat aku lagu ini sering di main kan apabila digimon itu mahu berubah kepada stage seterusnyer

"AGUMON berubah menjadi....(lagu dimainkan)....GREYMON!
(suara betukar jadi besar atau garau)"


ternyata aku rindu zaman muda aku
tetapi,
sampai sekarang aku tonton cartoon lagi

ada masalah?

Saturday, October 2, 2010

Ganas tapi tidak Ganas

"muka gengster! 


tapi tengok cartoon!"


ini adalah statement yang aku dengar dari abang buat roti canai semasa di matrik
teguran itu memang nyata buat aku, sebab waktu itu hanya ada dua orang yang pesan roti canai
aku dan rakan aku, edy ropli
dan sudah terang lagi bersuluh lg sebab aku seorang jer yang sedang tonton TV
cerita 'kappa mickey'
best kot!


tidak pernah terlintas di fikiran aku yang aku mempunyai muka seorang gengster
sebab aku seorang yang sentiasa tersenyum riang
gengster ke itu?


sekarang di UKM ada statement baru aku dengar


"muka jer ganas!


tapi dalam hati ada taman"

Friday, October 1, 2010

ketut's saying



"smile with face,

                         smile with mind,

and most important,

                        smile with liver!"