Home


Friday, March 5, 2010

KAMI TERPILIH?!!

Waaahh?!!

itu lah apa yang terlintas di fikiran kami yang tengah kekeliruan dan hairan

kita terpilih?? but how??

tidak percaya lah!

what the f***??!

ini pula kata-kata yang di lancarkan oleh mulut sesetengah dari kami
maklum lah, terkejut beruk la kata kan.

mana tidak nya..
mereka(yakni kami jua la-pelajar H1T1.Matrikulasi melaka sesi 09/10) sebenarnya tidak terfikir untuk menyertai pertandingan yang dikenali sebagai JAZZ CHANT

keterangan bagi JAZZ CHANT ;

aktiviti anjuran bahasa inggeris ini saya tidak tahu apa motif utama ianya diadakan

(mungkin cikgu mahu membantu kami kurangkan stress, but sorry my beloved educators but i don't think it is helping much at all)

balik pada keterangan sebentar tadi,
 JAZZ CHANT ini seolah-olah macam choral speaking cuma perbedaan nya jazz chant ini peserta dibenarkan mengunakan seluruh tubuh untuk hasilkan bunyi dan dibenarkan berlegar-legar dan bergerak seperti menari( ini membuatkan anda kelihatan agak bodoh)

Berbeza dengan choral speaking dimana anda berdiri ramai-ramai dan hanya dibenarkan mengerakkan bahagian atas pusat tubuh(hands not included)

so you got the idea, tak dapat pun buat-buat la paham.


Sambung cerita,

dengan kata lain kelas kami terpilih, dan kawan kelas aku semua terkejut menerima berita tergempar pada jam 0945 pagi tadi.
kesian, semua tidak mahu masuk sebenarnya,
kami buat baik-baik pun sebab nak jaga hati cikgu kami
(maklum la kelas kami banyak masalah)

tapi tidak sangka pula terpilih

ini bermaksud kami kena masuk pertandingan dan bertandung dengan kelas pilihan guru lain.

pergh! rumit ya?

nampaknya kami terpaksa akur jua la dengan cikgu...

pertandingan hari isnin bersamaan dengan 08 MARCH 2010

I wonder what will happen then....?

2 comments:

Lady Gee said...

terima kasih kerana menjaga hati cikgu anda. sy juga tdak percaya dan kami juga dipaksa...

Hafiy Halim said...

hahaha
thank you teacher
saaayangg teacher...
at least menang saguhati rite?