Home


Wednesday, March 31, 2010

JANGAN LAYAN

memang!
tidak perlulah pedulikan aku.
endahkan sajer.


damn it!!!


it is the last days together and still with the silent treatment.
is it that hard to speak??? 
(untuk orang bisu ye lah!)



Saturday, March 27, 2010

KHUSYUK

sedang aku baca dan sibuk menghafal fakta biologi,
makin lama aku lihat huruf-huruf dalam kertas nota "biodiversity" itu seolah-olah berpusing.
dan makin lama huruf-huruf itu makin kabur..


lama kelamaan, semua benda hitam.


ternyata aku tertidur ketika membaca biology.


moral: elakkan membaca pada waktu petang tambahan lagi selepas makan dan dalam cuaca yang panas.


selamat mengulang kaji!

Friday, March 26, 2010

Baru perasan

GLEE


ramai mula menyukai drama series ini.
mula-mula ingat kan aku seorang je yang layan cerita ini.
rupa-rupanya sudah makin bertambah

taniah bagi producer, directors dan cast GLEE.

saya juga menyukai drama series ini.

sekian.

SPLATTERED

I am splattered...
not literally
but what I'm trying to tell all of you that I am very preoccupird at the moment,

even in our last days in MATRICULATION and with exam under our noses,
I still got tons of work I need to be accomplised.

DAMN!!

when is all this going to end?!

Thursday, March 25, 2010

KAWAN LAMA JADI BARU

semalam sekian lama nya( dalam bape tahun entah-tak ingat)
aku dapat nombor telefon kawan lama dari seorang teman( yakni kekasih kawan lama aku juga)

sangat menyayat hati detik itu,
tadi aku tidak la sedih atau gembira mana( biasa je)

lama tak jumpa tetiba muncul.
pelik juge aku sebenarnya
dia mula-mula add aku di FACEBOOK
kemudian aku dapat nombor kawan ku itu

kami tidak SMS lama( yakni aku busy study untuk PSPM)
dia seolah-olah kekok dengan aku
(hmm... macam mana aku tahu ya? bukan aku SMS je ke??? ahhh! gasak la, hyperbola sedikit)

tapi tak apa la, 
aku sebenar nya gembira dapat IN-TOUCH dengan kawan lama aku tu.

cuma kali ni lain sudah kot.
kami dua-dua sudah besar so dua-dua sudah banyak perangai.

jadi, lain kali kami betol-betol bejumpa dan besemuka...
kami berdua akan besemuka sebagai orang baru...

KAWAN BARU


apa-apa pun terima kasih syathbi sebab tegur aku dulu ye
owh..kawan aku itu lelaki bukan perempuan yea- kalau perempuan saya gelar chick
ops.. gurauan semata-mata(bukan racist atau sexist)
 

Saturday, March 20, 2010

SCRAP OF LAUGHTER

HAA...HAHAAAA...HAAAAA...HAHAAAAA


tinggal di KMM sahaja da banyak jenis gelak tawa yang dah bergema dalam gegendang telinga aku.


setiap mereka mempunyai tawa yang unik.
ada tawa mereka yang akan buatkan aku pun mahu ketawa (no matter how much i heard)


"haaaa ha haaa"


"he..he!"


"ho hoo hoo"


"ngehehehe"


apa yang aku taip sebentar tadi tidak dapat nak gambarkan macam mana tawa mereka kedengaran.


tapi aku pasti korang sme da aware dengan itu


aku memang suka lihat kawan aku ketawa.


sebab aku pun akan rasa gembira bila lihat mereka tertawa.


sebab dengan ketawa kita sebenarnya kongsi pertalian kita dengan mereka.

Friday, March 19, 2010

CRUSH and CRASH

It had been a fun day so far during that time,
WE were sitting at the back( me,izzat,amin) of the kancil
while syamilla driving

(FYI, it is not because we guys do not want to drive, it is just we have never driven a car just yet, we were busy at collage-and they did not allow student to drove any kind of vehicle)

we're were on our way back,

me and izzat back to matriculation

amin back to seremban

and syamilla and her friend back home

the day were all fine and all

until......


CRASH!!!!!!


a car(PROTON WAJA) i presume because i did not quiet notice the car because of my position in the car.
it was driven by a old indian couple.

it was there fault obviosly!
we had show them that we are tyrning left that time(syamilla in this matter la)
but the couple were in a hurry i guess
(maybe one of them need to went to the toilet-nature calls)

they just went dasing to the same path as we do.
and their car clash with ours as we were at that time are turning left too

syamilla panics and jush speed trough the road.
but th couple stop their car

i were perplex that time.
they were the one who bumped us but why did syamilla drove away??

anyway, our kancil got scratch by the front left side of the car
(that kancil was a car lend by an old lady syamilla found- so this means we were in trouble in a way or another).



   the poor kancil


so that so called fine day turn out to be a shocking one
a day we all going to remember,
and we all going to remember what that old indian couple did too us poor innocent kids

shocking

we crash, we died but we survived

Friday, March 12, 2010

MARCH

this month have been so swamped for me,
so much to do, so much things to cover,
so much stuff to remember.

recently its my friend's birthday;

one birthday i remember but i don't have the courage to wish my friend face to face and give his present to him directly(we got our complication)

one birthday is my 'abg kembar' a.k.a azri, i mistaken his birthday!!
i thought it was on the 11th but sadly it's on the 10th!
( i never mistaken a friends birthday before)

and two more birthday i never manage to wish on time...
not because i forgotten but i don't know how to reach them.
( sorry fithot and hifni- happy birthday-10 march- i love all of you)


my final is near.
approximate of 3 weeks left(less than that)
but we got jazz chant and a trip to the zoo and etc.
somewhat im confuse, am i learning or im in some school trip all the time??
(BTW we got the 9th place for our jazz chant-it's okay at least we're not the last)

SPM;
spm candidates for 2009 got there exams result yesterday(11.3.2010)
i heard of many of my juniors pass with flying colours and some do not.
but don't worry, it is not the end of the world just yet!
keep on miving foward!

so that is march for me...
there is still a few days more in march..
we'll see how it goes as time flies by.

hopefully it will get better and better

Friday, March 5, 2010

KAMI TERPILIH?!!

Waaahh?!!

itu lah apa yang terlintas di fikiran kami yang tengah kekeliruan dan hairan

kita terpilih?? but how??

tidak percaya lah!

what the f***??!

ini pula kata-kata yang di lancarkan oleh mulut sesetengah dari kami
maklum lah, terkejut beruk la kata kan.

mana tidak nya..
mereka(yakni kami jua la-pelajar H1T1.Matrikulasi melaka sesi 09/10) sebenarnya tidak terfikir untuk menyertai pertandingan yang dikenali sebagai JAZZ CHANT

keterangan bagi JAZZ CHANT ;

aktiviti anjuran bahasa inggeris ini saya tidak tahu apa motif utama ianya diadakan

(mungkin cikgu mahu membantu kami kurangkan stress, but sorry my beloved educators but i don't think it is helping much at all)

balik pada keterangan sebentar tadi,
 JAZZ CHANT ini seolah-olah macam choral speaking cuma perbedaan nya jazz chant ini peserta dibenarkan mengunakan seluruh tubuh untuk hasilkan bunyi dan dibenarkan berlegar-legar dan bergerak seperti menari( ini membuatkan anda kelihatan agak bodoh)

Berbeza dengan choral speaking dimana anda berdiri ramai-ramai dan hanya dibenarkan mengerakkan bahagian atas pusat tubuh(hands not included)

so you got the idea, tak dapat pun buat-buat la paham.


Sambung cerita,

dengan kata lain kelas kami terpilih, dan kawan kelas aku semua terkejut menerima berita tergempar pada jam 0945 pagi tadi.
kesian, semua tidak mahu masuk sebenarnya,
kami buat baik-baik pun sebab nak jaga hati cikgu kami
(maklum la kelas kami banyak masalah)

tapi tidak sangka pula terpilih

ini bermaksud kami kena masuk pertandingan dan bertandung dengan kelas pilihan guru lain.

pergh! rumit ya?

nampaknya kami terpaksa akur jua la dengan cikgu...

pertandingan hari isnin bersamaan dengan 08 MARCH 2010

I wonder what will happen then....?