Home


Saturday, November 28, 2009

shocking news!!

Budak-budak matriks semua sudah tahu akan result mereka.
ada yang EXCELLENT!
ada yang OK-OK!
tp ada jugak yang sidikit KECUNDANG!

Aku lak tegolong dalam group OK-OK;
tapi boleh dikatakan aku pown KECUNDANG jugak.
BIOLOGY yang tidak pernah dapat B, kali nie aku tumpas nak kekalkan gred ku.
sayu hati. KECEWA!

Tapi, betapa kecewa dan sedih nyer aku, ada lagi yang lebih menderita.
ada kawan aku sampai dia cakap ini la penamat dia kt matrik.
aku yang ada disebelah nietekejut akan kata-kata sadis nya itu.
Xde la..
aku marah jugak.
dia terus putus asa tanpa befikir panjang.
jadi aku on the spot la 'lecture' dia.
muka dia MURAM je.

Ini semua ujian dari yang maha ber-Kuasa.
aku harap dia dapat besabar..
sebab GAGAL hari nie x bermaksud GAGAL SELAMANYE KAN??

Kawan-kawan aku yang dapat x seberapa tue..
x patut cepat mengalah..
itu cuma melambangkan diri korg lemah jer.
aku cube sampaikan tu kat diorg..
aku arap aku dapat bantu dia...
lagi pown itu la sebab kte jadi KAWAN kan?

Just dont waste our time mourning too much.
There's a brighter future awaits but it won't happen if we don't stand up when we had fallen.

DON'T GIVE UP JUST YET.
BE BOLD. BE BRAVE. BE STRONG.
BE YOURSELF.

2 comments:

BeE~BiE said...

huhuhuhu ko0l~ best rr last word tuh..
aq pun dapat rslt yg mengecewakan.. huhuhu
al da bes taw ko kat mtrx~

Hafiy Halim said...

hahahaha
it just came to my head