Home


Saturday, November 28, 2009

ERTI KEHIDUPAN

pernah rase yang apa kite ada tak cukup??
ahaks.
mesti lah! sume orang gitu bukan?

ada banyak benda kite manusia nak tapi atas kelemahan dan kekurangan kite tak dapat realisasikan kesemua impian dan kehendak hati.
aku pown tak kurang jugak.
ada banyak benda aku nak dan idamkan.

tapi, lepas banyak berfikir
aku dapat nampak kelemahan aku.
aku terlalu kejarkan apa yang aku tak dapat sampai aku telupa apa yang ada depan mata. yang dah ada dalam gengaman aku.
bak pepatah: yang di kejar tak dapat, yang di kendong beciciran.
hahaha.
lawak bila aku fikirkan balik.
kenapa kita asyik kejar benda yang kite tak dapatt ea??
maybe sebab kita tak nampak betapa berharganye harta yang kita ada sekarang.
sebab kite TAMAK mungkin.

mugkin sebab kite dah diajar oleh DUNIA begitu.
kita asyik diberitahu yang lebih itu lagi bagus.
besar itu bagus. lagi banyak lagi mewah.
sebab nak lagi banyak, lagi besar, lagi mewah, lagi bagus;
sampai kite lupa apa yang kite nak sebenarnye.

cube ingat balik, masa kite kecil dulu.
duet tak maenkan peranan sangat.
yang penting bagi seorang kanak ialah kegembiraan, erti persahabata, keluarga dan kasih sayang.
kite tak nak jadi macam tu ke??
di mase kita utamakan kegembiraan dari kekayaan dan kuasa??

aku mungkin merepek kat sini.
tapi ini la hakikat kan.
kita tak dapat lari dari semua nie.
tapi kita patut cuba jadi lebih baek dari sekarang.

JADI SEORANG MANUSIA; SEORANG INSAN.

AT THE MOMENT

Recently, its getting quite odd for me.
I don't really know what im doing.
I don't even know what in feeling.
Life is changing its view infront of me.
It's difficult to say but maybe that what happen when we grow.
We see things different but yet parallel to what we have before.
I did many reading this year; 2009
I start learning.
Absorbing everything i can.
Life itself tought me a lot.
Family.
Friends.
We learn from all that.
And we grow.
Its a journey where everyone travels.
We pick up the pieces of our life in between.
We gain experience and memories.
We walk with our emotion alongside;-
ANGER
SORROW
JOY
DEPRESSION
LAZINESS
ENVY
GREED
etc.
We have all this emotions.

But right at the moment I can really exclaim what am I feeling.
I have it, but i don't quite familiar with it.

shocking news!!

Budak-budak matriks semua sudah tahu akan result mereka.
ada yang EXCELLENT!
ada yang OK-OK!
tp ada jugak yang sidikit KECUNDANG!

Aku lak tegolong dalam group OK-OK;
tapi boleh dikatakan aku pown KECUNDANG jugak.
BIOLOGY yang tidak pernah dapat B, kali nie aku tumpas nak kekalkan gred ku.
sayu hati. KECEWA!

Tapi, betapa kecewa dan sedih nyer aku, ada lagi yang lebih menderita.
ada kawan aku sampai dia cakap ini la penamat dia kt matrik.
aku yang ada disebelah nietekejut akan kata-kata sadis nya itu.
Xde la..
aku marah jugak.
dia terus putus asa tanpa befikir panjang.
jadi aku on the spot la 'lecture' dia.
muka dia MURAM je.

Ini semua ujian dari yang maha ber-Kuasa.
aku harap dia dapat besabar..
sebab GAGAL hari nie x bermaksud GAGAL SELAMANYE KAN??

Kawan-kawan aku yang dapat x seberapa tue..
x patut cepat mengalah..
itu cuma melambangkan diri korg lemah jer.
aku cube sampaikan tu kat diorg..
aku arap aku dapat bantu dia...
lagi pown itu la sebab kte jadi KAWAN kan?

Just dont waste our time mourning too much.
There's a brighter future awaits but it won't happen if we don't stand up when we had fallen.

DON'T GIVE UP JUST YET.
BE BOLD. BE BRAVE. BE STRONG.
BE YOURSELF.

Wednesday, November 4, 2009

NOVEMBER

tidak sedar diri rupanyer da november.
banyak peristiwa dan tarikh keramat bulan nie.
at least most of them relate dgn aku ar..

kat matrik da nak mula sem TWO.
kite tgk ramai tak yang pulang...

its a start of a new begining afterall.
I'm better start it new and fresh

Banyak benda da aku pikir,
lepas nie pown da kene act more MATURE dey say..
wonder if I can do dat??

Just wait n see la kot...
Start acting as a grown ups

TIDAK SEMPAT

Makin busy ini hidup.
Nak online laptop rosak..
tidak terpapar apa2 di screen. HITAM je

so tak banyak la entree' ku..
huhuhu
nie pown kebetulan g cyber cafe sbb nak download tutor last minute
ahaks, malu den