Home


Friday, September 18, 2009

SEMALAMAN.SEHARIAN

tidak tido aku dek menatap laptop berjam2!!

tak sangka layan laptop sampai sahor terus!
jd pagi tadi makan dengan agak banyak
(mugkin terlalu lapar tgk laptop)

dan lepas sahor, baru na tido.
tido punya lama, tak ingat dunia.

bgn2 trus da nak masuk zohor
(oh! arie nie jumaat! solat jumaat!)
begegas mandi da sarung baju melayu putih.
get ready nak ke masjid.
ku tunggang skuter ku besama adik.

fuh! naseb baek sempat.
dgr la khutbah..
dapat pahala dgr khutbah.

balik solat.
aisyeh!!
depan laptop lg aku nie??!!

apa nak jadi...
'-.-

HAKIKAT DALAM KETE

Kawan aku penah citer dgn semangat nyer,

"Hafiy bapak ko bawak kete laju dowh!
Meter speed tu da nak cecah 170 dah!!"

"ye ke?? aku x sedar" aku balas.

mmg la aku tak sedar sbb kebanyakan masa,
bila aku da masuk kerete dan dah terkene
hembusan dingin aircond aku mula mengantuk.

Lagi-lagi asyik tengok jalan.
mcm dgr org beceramah..
or mungkin belajar sejarah..

aku jd mengantuk..
lalu aku tidor la...
buat apa nak besengkang mata tengok jalan??
jadi mana la aku nak tau bapak aku bawak laju mana...
hahaha..

SO,
pengajaran nye..
aku dalam kete memang cepat TIDO.
dan memang akan tido.
lelagi apabila melibatkan perjalanan yang jauh!


p/s:
so kalau aku tido dalam kete jgn kaco selagi tidak sampai destinasi.
kalau tak kene maki, melekap tapak kaki di pipi karang.
YOU HAD BEEN WARNED. FEAR MY WRATH OF FURY!

Tuesday, September 15, 2009

Sudah malas SANGAT!

Remember the time if you first step in school???

Where everything seems fresh! And you we're damn exicted bout it??


Well....

I'm on that mood right now..

That time had long passed already..


At the moment,

I'm being too lazy...

I'm not good when I want to sleep at lecture

But eventhough I did not sleep..

Doesm't mean I'm hearing what the lecturer are babling about...

I do other sort of things...

I draw, I disturb the one beside me(sorry EDY!)

In other word...

I'm TIRED to learn!


I'm still in my most worried mode you see....

It's what surrounding me what made me so bummed!


Sometimes I felt like DITCHing this place.

GO home and just SLEEP

Saturday, September 12, 2009

Passion


---TIES---






















nie la kerja ku yang tiada kesudahan.

dis one i call it TIES.
I know it sounded weird.
But this is what I like to do when I dont know what to do.

Leave any comment if you all like.
Hehe..

SEDIH+RISAU GULANA


Kebelakangan ni,
Banyak benda jadi.

Ada kawan aku sakit.
Sebelum ni ada jugak yg sakit,
tp xde la sampai terok kronik sgt.

When it involve a life,
kte manusia mmg x buleh nak argue anything.
It's out of our hands.
Ini semua keja tuhan.
we cant do anything much than just pray.

Tp kan, IF I was given a chance to take that pain away from that friend of mine,
I'll do it.
I'll go to what ever it takes me.

huhuhuhu(T.T)
Aku harap dia get well soon.


DAH xde semangat da.
Risau sgt2!!!
Da xde bend nak ckp da.
MOOD: terlampau sedih!!

Dah Dekat!!

Wah aisyeh!!
Pressure! Pressure!
Huhu=.="

UPS da lepas....
puasa pown da nak abis..
RAYA pown dah menghampiri.
tp pd mse yg sama...
PSPM menhantui!!

pERGH!!!
Risau daku dibuatnya.
periksa da nak dekat,
tp blaja nyer malas.
Apa la nak jd dgn budak nama hafiy nie..

alamak ai..!!
Mcm mana la nak dapt atas 3.7 nieh??

Xpe, kwn aku dah gertak aku da..
tp mmg btol la ckp dier..
kalau aku give up, kat mana la aku nak pergi.

USAHA! USAHA!